info

reacties

uw gids

contact

                

 

 

Reacties excursie -Denemarken-Jutland/Aarhus

De excursie naar Jutland en Aarhus was heel afwisselend en interessant. Ook voor mij, als niet- vakgenoot. Sabine's organisatie is perfect. Van busje tot fiets, interessante sprekers, mooie routes, goed verzorgde excursiegids. Heel erg leuk om in een paar dagen zoveel te zien.
Heidi Offerman

Heerlijk om te weten dat de leiding in goede handen is. Dan volledige aandacht op de projecten en wat er aan de randen voor onverwachte dingen te zien zijn. En dat dan op foto vast te leggen. Het was inspirerend en mijn beeldenarchief is verrijkt.
Henk Snel

De Denemarkenexcursie (2023) was tóp! We zijn naar Jutland gereisd, waar we de eerste dag een dorp bezocht hebben met interessante havenontwikkelingen: Vejle haven en de tweede dag, via Horsens, met een privébus naar Aarhus zijn gereden. Daarna een dag op de fiets en één dag met uitstekend openbaar vervoer in Aarhus rond gekeken..
Inspirerende projecten gezien, waarbij de woningbouwontwikkelingen in het havengebied toch wel het beste aantoonde dat stedenbouw een vak is en dat goede architectuur slechte stedenbouw níet goed kan maken. Op het gebied van stadsprojecten is de nieuwe bibliotheek Dokk1 in hetzelfde gebied een echte eyecatcher: in een publieke parkeergarage worden de te parkeren auto’s via liften in een ondergrondse parkeergarage gezet. De bestuurder blijft op het, overdekte, maaiveld. Naast stedenbouw veel landschapsarchitectuur gezien: van de prachtig gesitueerde tuin van Clausholm slot, met een interessant watersysteem, tot Moesgaard, een nieuw landschapspark in een flauw hellend landschap geïntegreerd met het eronder gesitueerde nieuwe Moesgaard museum voor archeologie en etnografie,

De organisatie van de excursie door Stippel reizen is uitstekend!
We kregen een complete reisgids op A5-formaat, met daarin de dagagenda’s, vervoerswijze,  en locaties voor een drankje en/of iets te eten en alle te bezoeken projecten.
De reisleidster zorgde op een ontspannen wijze dat de dagen op rolletjes verliepen en gaf iedereen de hulp waaraan ze behoefte hadden.
Het is me goed bevallen: op naar een volgende trip met Stippel reizen!
Karen van Vliet

Ik heb genoten van ons gezamenlijk avontuur. Heerlijk om zoveel te zien en te beleven. Erg goed georganiseerd. De wijze waarop je de groep (bege)leiding geeft, is mooi in balans. Ook daarvoor dank je wel.
Marjanka Rijk

Reacties excursie Midden- en Zuid-Denemarken

"Er zijn van die momenten dat je accu bijna leeg is. Je bent hard aan het werk, in de benen gehouden door routine en adrenaline en je gunt je geen vakantie want het is veel te druk. Welnu: daar is Stippel reizen. Daar kan je onbeschaamd een studiereis boeken waar je èn van uitrust èn weer helemaal opgeladen en geïnspireerd door wordt en vooral ook blij dat je zo’n mooi vak mag uitoefenen!"
Ada Wille

Reacties excursie regio Midden- en Noord-Engeland:

"Hartelijk dank voor de geweldige reis naar Engeland. Alles was super geregeld, hotels, restaurants, vervoer, de hoeveelheid tuinen op de dag precies goed. Wat het extra leuk maakte waren de beknopte lezingen door Rob en Sabine over de Engelse landschapstuinen en Sir Capability Brown zijn gedachtegoed, hij heeft er veel fans bijgekregen! Het reizen met een groep vakgenoten, wat is dat weer eens leuk om te doen! Je wordt weer helemaal enthousiast over je vak, omdat je van alles kunt delen. Verder heeft Engeland mijn hart gestolen, wat een tuinen/parken!"
Mirella Schout

"Wat heb jij een prachtige reis georganiseerd! Ik vond het heel indrukwekkend."
Berdie Olthof

"Echt top geregeld. Heel leerzaam, professioneel en leuk."
Frans Boots

"Fantastisch weer, zeer aangenaam gezelschap en schitterende landschappen. Do you need more? "
Evelien de Mey

"Wat een mooie en fijne reis hebben we gehad! Ik denk er nog steeds met heel veel plezier terug, wilde soms dat ik er nog was... Oh England! Wat hebben we mooie tuinen, parken en vergezichten gezien! Dank Sabine en Rob voor de organisatie!"
Anneke Coops

"Het was geweldig en ik kijk er met erg veel plezier op terug. Hartelijk dank,"
Greet Bierema

Reacties excursies regio Kopenhagen en Malmö:

"In september 2019 weer deelgenomen een fantastische excursie van Stippel reizen. Bestemming Kopenhagen en Seeland.
Heel goed georganiseerd programma, waarbij weinig tijd verloren gaat aan reizen. Het programma is divers en de integratie van stedenbouw, architectuur en landschap komt heel goed aanbod! Een mooie mix van ‘oud’ en ’nieuw’. Zeer inspirerend.
Sabine Geerlings is zeer professioneel en deskundig. De groep was aangenaam."
Frans Boots

"Een paar heerlijke dagen gehad in Kopenhagen (2019)! Het is een leuke, interessante en hippe stad. Mooie dingen gezien, lekker gegeten, goed hotel! Ook in de omgeving hebben we plekken bezocht die zeer de moeite waard waren: strandparken, bijzondere woonvormen, een begraafplaats, de moestuinen van Sorensen en de splinternieuwe toren Gisselfeld.
De reis was door Sabine perfect verzorgd en strak gepland en daardoor hebben we enorm veel gezien. Ik vind deze reis zeer aan te raden en ik ga zelf zeker nog eens mee naar een bestemming."
Irene de Jong

"Ik heb genoten van al het moois dat Kopenhagen met name te bieden heeft (2014). Ben jaloers op de zichtbaar goede afstemming tussen architecten en landschapsarchitecten. De Denen zijn de meesters van de ensembles. Heerlijk inspirerend al die projecten. Twee sprekers sprongen er wat mij  betreft uit: de bewoner van de Utzon paradijsjes en stadsarchitecte Tina Saaby. Het was allemaal prima geregeld. Het tempo klopte ook wat mij betreft. Je gaf nuttige achtergrondinfo. Ik vind het wel fijn om niet te veel volgepropt te worden met info maar gewoon zelf te kijken en als ik vragen had wist je er altijd meer over te melden."
Rob Aben

"Heel hartelijk dank voor de prachtige excursie (2014) die je voor ons hebt verzorgd en de sprekers. De grote afwisseling in projecten en datering. Gecombineerd met een heerlijke zon en Deense wind, geweldig! De groep was ook zeer prettig. Fijn jou en medereizigers te ontmoeten. Zeer inspirerend."
Max en Johanna Karssen

"Heel erg bedankt voor de organisatie (2014). Je hebt er veel werk aan gehad en een aantrekkelijk gevarieerd programma samengesteld. Met name het bekijken van begraafplaatsen en woningbouw uit verschillende tijdsperiodes vond ik buitengewoon interessant. Je krijgt hierdoor echt een beeld van Deense ontwerpconcepten. Ik kreeg de indruk dat de woningbouw nog kleiner en compacter is dan in Nederland ten gunste van meer verwevenheid met het (aantrekkelijke) landschap. De begraafplaatsen zijn daarentegen enorm veel ruimer."
Vibeke Scheffener

“Je had een geweldig programma, goed georganiseerd, zeker ook met de diverse mensen die ons uitleg gaven over een en ander (2014). Ik had alleen graag iets meer ruimte/rust gehad tussen de projecten. Niet alleen vanwege de mogelijkheid om koffie te drinken e.d., maar ook om wat intensiever te kunnen kijken. Ook zou ik wel een beetje informatie willen hebben gehad over de buurt /omgeving/ gebouwen e.d. als we b.v. in de bus zaten.”
Karin Bos

“Ik vond het een geweldige excursie (2012), heb in 3,5 dag veel gezien en een beetje gevoeld hoe het leven in Kopenhagen is. Bedankt voor de zeer fijne en goed verzorgde excursie.“
Annemarie Lodder

“Het was een zeer interessant programma, met een zeer interessant gezelschap (2012). Goede discussies op basis van de vele indrukken.”
Mariëlle Kok

meer reacties >