info

                uw gids

contact

              

 

Reacties excursies Zuid-Engeland (2014, 2016):

"Op het programma (2016) staat een rondgang langs een zevental Engelse landgoederen. Omdat het driehonderd jaar geleden is dat 'Capability' Brown werd geboren bezoeken we diverse buitenplaatsen van zijn hand. Sabine heeft een interessante route langs grotere en kleinere objecten uitgestippeld. Een compact gidsje wijst de weg. Onderweg wisselen landgoederen van de National Trust en van particuliere eigenaren elkaar af. Landschapsarchitect Rob Aben vertelt bij elk bezoek in heldere bewoordingen iets over de achtergronden van de ontwerpen. Het tempo van reizen is goed. Er is voldoende ruimte om individueel of met een paar mensen over de buitens te dwalen. De diversiteit aan excursiedeelnemers levert boeiende gesprekken op."
Jeroen Bosch

"De reis naar Zuid-Engeland eind september 2016 georganiseerd door ‘Stippel Reizen’ was perfect. De nadruk lag op Engelse landschapsstijl. Sabine Geerlings wist in korte tijd met als verblijfplaatsen Bath en Oxford een heel breed beeld te geven over alle landschapstuinen in deze regio. Haar syllabus is ongekend. De informatie ter plekke was mede door de bezielende introducties van de specialist Rob Aben geweldig. Ook genoot ik van alle opmerkingen van mede reizigers. Iedereen  had een eigen specialisme: het was een inspirerend gezelschap."
Dave van Eijnsbergen

"Ik vond de excursie (2014) weer goed voorbereid. Een mooi compact handig gidsje waarin de essenties werden verteld en de praktische gegevens instonden. Dit keer een overzichtelijk groepje landschapsarchitecten ca., net genoeg voor een privéchauffeur met kleine bus. Leuke onderhoudende gesprekken en ervaringen uitgewisseld. De mooiste tuinen van de wereld gezien. Rousham was voor mij onvergetelijk. Ik probeer zeker weer een keer mee te gaan!"
Piet Ziel

"Een tocht langs dé Engelse landschapsparken (2014). Met vakgenoten in een busje door het Engelse landschap scheuren, en dan ter plekke genieten van prachtige picturale ensceneringen, langzaam bewegende landschapsruimtes, goed geplaatste clumbs, toneelmatige composities en niet te vergeten de ha-ha’s in alle soorten en maten. In vier dagen tijde een variëteit aan landschapsstijlelementen gezien. Dat vraagt om méér."
Marlies van Diest

"Ik vond de reis (2014) erg fijn. Goed gezelschap, leuke gesprekken en veel interessants gezien. Je had het weer erg goed georganiseerd."
Karin Blom van Assendelft 

Reacties Excursies Zwitserland:

"De excursie naar Zwitserland (2011) was als een Zwitsers zakmes: compact, goed geolied, veelzijdig en vooral ontzettend nuttig. Het programma was veelzijdig waardoor het steeds weer nieuwe discussies uitlokte en alle deelnemers aansprak. De planning was aangenaam vol waardoor we veel zagen in weinig tijd. Het is een bijzondere gave als je daarbij ook in staat bent dertig eigenwijze mensen op zo’n vriendelijke wijze weer op tijd bij elkaar te krijgen en ze toch een gevoel van vrijheid, ongedwongenheid en ontspannenheid weet te geven. Dit in combinatie met een tot in de puntjes verzorgde logistiek maakt van een excursie een vakantie."
Gerrit van Oosterom

"De studiereis naar Zwitserland (2011) was perfect voorbereid. Het programma was goed ingedeeld en we hebben veel interessante projecten bezocht. Voor ieder project hadden we goed de tijd om het te bekijken. Het vervoer was ook goed geregeld, vliegtuig, trein, tram, bus, alles liep gesmeerd. De excursiegids die we vooraf hadden ontvangen, zag er leuk uit, maar bleek tijdens de excursie ook erg informatief. Ook de accommodaties waren goed gekozen, in Zurich heel praktisch en in Basel een architectonische verrassing.
Zelfs de samenstelling van de groep was interessant, of zal dat nu een keer toeval zijn geweest?"
Sonja van Wieringen

meer reacties >